איטום קיר תומך

איטום קיר תומך

חדירת מים לתוך קירות יכולה להגיע מכיוונים שונים כולל מהקרקע. נכון הוא, שמרבית הנזילות מגיעות מהגגות והקירות. הסיבה לכך היא פשוטה – מרבית הגשמים והמשקעים מגיעים מלמעלה או מהצד ואלו הם המקומות בעלי השטח הרחב והחשוף ביותר למים. יחד עם זאת, רטיבות יכולה להגיע מתחתית מבנה בספיגה נימית, מהנדסי בניין נותנים את הדעת על הבעיה זאת, מציינים אותה בתכניות הבנייה ודורשים/קובעים פתרונות. חברה מקצועית בתחום האיטום מספקת פתרונות איטום כוללים לכל הסוגים של המבנים ובין היתר, מבצעת איטום ליסודות בניין, לקירות תומכים ועוד. איטום קיר תומך חיוני מאחר ולקיר עצמו תפקיד חשוב במניעת תזוזת אדמה או עפר.

קיר תומך בנוי מיסוד בטון שיצוק היטב לעומק הקרקע. עליו בונים קיר שניתן לבנייה מחומרים שונים. את האיטום יש לעשות על  הקירות החיצוניים האנכיים. והוא נקרא איטום דופן. חומרי האיטום המונחים לכל אורך הקיר מונעים חדירת מים מהאדמה המקיפה את העמוד. איטום אחר הינו איטום קצה שנעשה על החלק המאוזן בנקודות נמוכות של העמוד. חומרי האיטום מונעים עליית מים בספיחה נימית. איטום קצה ניתן לעשות במספר נקודות גובה נבחרות לאורך הקיר התומך ובהתאם לצורך. המטרה של כל איטום היא מניעת חדירת מים עקב הצפת השטח. הם יכולים לפגוע בעמודים תומכים ולגרום לפגיעה בחומרי הבנייה הפנימיים המרכיבים אותם. הימצאות מים ברציפות ולטווח ארוך עלולה לערער את יציבות הקיר התומך.

איך מתבצעת פעולת האיטום?

איטום קירות תומכים ואיטום יסודות עושים, במקרים רבים, באמצעות חומרים ביטומניים שהינם יעילים מאוד. ניתן למצוא אותם במספר צורות. יש יריעות קשיחות אותן מדביקים במקומות הנדרשים באמצעות דבק קר או חימום. יש חומרים מותזים ויש משחתיים אותם מורחים. חומרים אלו מחזיקים מעמד זמן רב, עמידים למכות ופגיעות קשיחות, ומספקות הגנה מעולה מחדירת מים. תהליך האיטום כולל מספר שלבים. בעת איטום על משטח בנייה חדש יש למרוח קודם חומר שנקרא פרמייר. חומר זה הוא חומר יסוד שתפקידו לקשר בין  הבטון היצוק ובין חומר האיטום הביטומני העיקרי ולגרום שאחיזתו תהיה טובה יותר. לאחר שהפרמייר מתייבש מניחים את חומרי האיטום שנבחרו לצורך כך, ועושים זאת על ידי יריעות, בהברשה, במריחה, בהתזה וכדומה. את ההתזה ניתן לבצע ידנית או באמצעות מכונות בעלות הספק עבודה גבוה.

תיקון קירות חיצוניים

את עבודות האיטום לקירות תומכים יש לבצע לאחר יציקת הבטון, לאחר עבודות השלד ולפני עבודות הגימור הכוללות טיח, צבע או חיפוי באמצעות חיפויי אבן שונים. יש צורך לקבוע לוח זמנים מסודר לעבודות אלו ואת האיטום עצמו יש לעשות בימים יבשים כדי לאפשר לחומרי האיטום להיאחז היטב ולתת להם שהות להתייבש. במידה ומשתמשים ביריעות ביטומניות ניתן לבצע איטום במספר שכבות כדי להשיג איטום בעל אפקט חזק יותר. שימוש בחומרי איטום ביטומניים נפוץ מאוד גם בבנייה הקרובה לקרקע כמו מרתפים ומקלטים, קירות תומכי כלונסאות ועוד. חומר זה יעיל מאוד גם כחומר איטום מרפסות חיצוניות, אמבטיות, חדרים רטובים, צנרת תת קרקעית וכדומה.

איפה נמצא קירות תומכים?

קירות תומכים מיועדים לאתרים שונים בהם יש חשש לסחיפת קרקע. הם מתאימים לשטח בעל שיפועים כאשר מבקשים להגן על מגרשים נמוכים מהעליונים. כמו כן, יש צורך להגן על מבנים שנבנים במפלסים נמוכים יותר ובמקרים אחרים נוספים. מומלץ לפנות לחברת איטום מקצועית המסוגלת לתת שירותי איטום במגוון מקרים. בעת בנייה חדשה או למבנים קיימים. איטום יעיל ימנע חדירת מים ואת הבעיות הנלוות אליה. בעת בניית הקיר התומך יש להשקיע באיטום מתאים וההשקעה הזעירה, יחסית, עשויה למנוע נזקים גדולים עתידיים והוצאות כספיות עצומות לתיקונם.

תוכן עניינים

מאמרים נוספים

נזילה מהתקרה

נזילה מהתקרה

רטיבות ונזילות הן בין הבעיות הנפוצות והמורכבות ביותר שיכולות לפגוע במבנים פרטיים וציבוריים. בעוד שמרבית

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד
050-2132700 דילוג לתוכן