שומרים על הציוד היקר עם איטום מרתפים ומקלטים

שומרים על הציוד היקר עם איטום מרתפים ומקלטים

מרתפים הנמצאים כיום בבתים פרטיים הם כבר מזמן לא חדרים צדדיים שעושים בהם שימוש בשעות חירום בלבד. כיום, רבים אלו שעבורם המרתף הינו חדר עבודה, חדר פנאי או חדר ארונות גדול ומרווח. מרתפים ומקלטים אינם חסינים מפני חדירות של מים, מה שלא משאיר לכם ברירה אלא לבצע עבודת איטום מקצועית ויסודית בחללים אלו. בנייה של מרתף מסתמנת כבנייה מורכבת יותר המבוססת על שלל הכנות מקדימות וביצוע קפדני וחסר פשרות. מאחר ומדובר על חלל שמטבע הדברים קצת יותר מוגבל בהשוואה לחללים אחרים בכל הקשור לאוורור, הרי שהמרתף רגיש יותר לנזקים כדוגמת רטיבות ולחות. עבודת איטום מקצועית תבטיח לכם שקט נפשי בכל הקשור למניעת חדירה של רטיבויות, עובש, קילופים וסדקים.

איך נגרמת הרטיבות במרתפים?

עוד לפני ביצוע עבודת האיטום, חשוב בעיקר לדעת מהם הגורמים העיקריים לרטיבויות במרתפים. הגורם המוביל ביותר בכל הקשור לרטיבות במרתף או לנזילות באזור תת קרקעי שכזה, הוא התפוצצות של צינור מים הנמצא בתוך הקיר. בעת שהצינור מתפוצץ, ניתן תחילה להבחין בריחות חזקים ולא נעימים, כמו גם בהתפתחות של עובש שיעיד על פיצוץ הצינור. מקרים נוספים המביאים לרטיבויות כוללים בנייה לא מבוקרת ועבודות איטום קודמות שבוצעו בצורה מתרשלת.

שומרים על הציוד היקר עם איטום מרתפים ומקלטים

איטום במקלטים ומרתפים – איך מתבצע האיטום?

הסוגים העיקריים בהם עושים שימוש באיטום המרתף והמקלט הינם האיטום השלילי והאיטום החיובי. כל אחד מסוגי האיטום מסייע לשמור על חלל המרתף או המקלט מפני חדירה של מים. יחד עם זאת, ישנם מקרים שונים בהם נעשה שימוש בכל אחד מהסוגים.

שיטת האיטום החיובי מסתמנת כעדיפה יותר, ובמידה רבה היא נחשבת לברירת המחדל. את עבודת האיטום מבצעים מחלקו החיצוני של המבנה, כאשר המטרה היא ליצור מעטפת מסביב לבית שתפקידה למנוע את החדירה של המים. שיטת איטום זו מתבצעת במקביל לבניית הבית.

שיטת האיטום השלילי הינה שונה וכאן עבודת האיטום למעשה מתבצעת מפנים המבנה. שיטה זו רלוונטית במקרים בהם יש צורך לאטום אזורים שונים שלא נאטמו מבעוד מועד. ניתן ליישם את שיטת האיטום בחללים תת קרקעיים כמו מרתפים או מקלטים, אך גם בחניונים לדוגמא. כן חשוב להבין כי מאחר והאיטום מתבצע מתוך פנים המבנה, במקרה זה אומנם ישנה אטימה מפני חדירה של מים, אך שיטה זו אינה יכולה למנוע את הרטבת הקירות החיצוניים. איטום זה הינו יקר יותר בהשוואה לאיטום החיובי, תוך שהמון פעמים יש צורך בהשבתת החלל הרלוונטי לטובת ביצוע עבודת האיטום.

אולי יעניין אותך גם:

אז איך מבצעים את עבודת האיטום?

כל עבודת איטום מבוססת על כללים ברורים שיש להיצמד אליהם על מנת להבטיח עבודה איכותית ועמידה. אם כן, השלב הראשון הוא השלב שבו מכשירים את השטח בצורה הטובה ביותר. לכן, בשלב זה מפרקים ומסירים את השכבות שעל הקיר במרתף או במקלט. שכבות אלו כוללות את הצבע, את הטיח ואת חלקי הבטון השונים המסתמנים כסדוקים. בהמשך, במידה ומבחינים בברזלים היוצאים מהקירות, יש לצפות אותם בחומר ייעודי לקראת עבודת האיטום. השלב הבא יכלול את החלקת הקירות, תוך שמצפים אותם בחומרים מיוחדים.

לאחר שמסיימים בהצלחה את שלב ההכנות, עוברים אל שלב האיטום. את העבודה מתחילים לא בקירות גדולים, אלא דווקא בפינות הקטנות ביותר כמו הצינורות או המשקופים. חומר איטום בשלב זה מיושם על קירות הבטון, כאשר יש להמתין להתייבשות מלאה של החומר. לאחר ההתייבשות, מיישמים שכבה נוספת, ובמקרים הנדרשים גם שכבה שלישית ונוספת המייצרת עמידות גבוהה יותר.

חברת "במרומיו" מבצעים עבודות איטום ועבודות גובה שונות בעזרת סנפלינג. צרו איתנו קשר!

תוכן עניינים

מאמרים נוספים

גלילה לראש העמוד
050-2132700 דילוג לתוכן